4-6 chilifrugter af mellemstyrke, evt. jalapeños
6 røde peberfrugter
Koldpresset jomfruolivenolie
2 kugler mozzarella
4-6 modne tomater skåret i både
Friske krydderurter, såsom basilikum citronmelisse, brøndkarse og bredbladet persille
Rødbedeblade, babyspinat eller rucola
Dressing:
Koldpresset jomfruolivenolie
Akaciehonning
Saft og skal fra en økologisk citron
Hvidløg
Frisk rosmarin
Maldon salt og friskkværnet sort peber
Chili- og peberfrugterne skæres i halve og renses for kerner.
Herefter steges de med skindsiden ned af i olie på en varm pande.
De kan også grilles i ovnen med skindsiden opad indtil skindet er fuldstændig sort. Når chili- og peberfrugterne er kølet godt af flåes skindet af dem.
Rødbedeblade, babyspinat eller rucola skylles og tørres, hvorefter det arrangeres på et stort fad.
Mozzarellaen brækkes i mundrette stykker og arrangeres ovenpå, sammen med tomaterne.
Friske krydderurter efter smag blandes i.
Peberfrugterne skæres i smalle strimler og chilifrugterne skæres i små tern.
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, til du har en sødtsmagende men let syrlig dressing.
Vend chili- og peberfrugterne i dressingen og fordel det hele over salaten.