4 personer
Dressing:
3 æggeblommer (pasteuriserede)
½ spsk dijonsennep
3 dl spiseolie
1 ½ dl cremefraiche
3 fed hvidløg
100 g ansjoser
½ dl revet parmesan eller anden hård, stærk ost
citronsaft
salt og peber
Hvidløgscroutoner:
4 skiver sandwichbrød (gerne daggammelt)
2 fed hvidløg
lidt smør
Salat:
1 pakke bacon
2 små hoveder romainesalat
1 skalotteløg
salt og peber
Dressingen
Pisk æggeblommer og sennep godt sammen (elpisker). Laven mayonnaise ved at tilsætte olien lidt efter lidt. Rør creme fraichen i.
Svits de pillede hvidløgsfed i lidt olie til de er gylden brune. Hak dem fint sammen med ansjoserne. Bland det i mayonnaisen sammen med det meste af osten. Smag til med salt, peber og en smule citronsaft.
Croutonerne
Pil hvidløgsfeddene og knus dem med knivbladet. Skær kanterne af brødet og skær det i små terninger. Rist dem på panden i smør sammen med hvidløget.
Salaten
Pluk salaten, skyl den og lad den dryppe godt af. Skær baconen i små strimler. Steg dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hak skalotteløget fint.
Riv salaten groft og bland den med skalotteløg, baconstrimler, brødterninger og lidt dressing. Smag til med salt og peber. Drys det sidste ost over.
Tips: Det smager skønt at dyppe brød I tiloversbleven dressing…
Riv al salat til vinaigrettedressinger groft. Finskåren salat falder sammen og bliver trist.