Salat:
⅓ hoved icebergsalat
⅔ hoved radicchio
150-200 g blå druer
50 g valnødder
½ bakke sukkerærteskud
½ agurk
Et lille bundt hakket persille.
Dressing:
½ citronsaft
5 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
2-3 spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Dressing:
Pres saften af en halv citron og kom den i et krus, kom olien, sennep og salt i og rør rundt til dressingen bliver tykkere (gør den ikke det, tilsættes mere olie).
Smag til med sukker, salt og peber. Kom så meget sukker i, at dressingen ikke er sur.
Salat:
Snit iceberg og radicchio i strimler, halvér vindruerne og pil kernerne ud, knus valnødderne groft i hånden, skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske - skær så agurken i skiver, skær sukkerærteskuddene over i passende lænde. Hak evt. persille.
Kom det hele i en skål og bland det godt sammen med dressingen.
Serveres som tilbehør til fx. Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce.