Avocado er god til at lægge en dæmper på den lidt skarpe og bitre smag fra vintergrønsager som rosenkål og selleri. I denne forret ligger den milde avocadopuré skjult mellem selleriskiver og snittet blancheret rosenkål som en behagelig overraskelse.
250 g rosenkål
10 g smør
4 skiver selleriknold
1 avocado
1 tsk citronsaft
Lidt snittet hvidløg
Lidt fintsnittet chili
½ bundt hakket persille
Tilbehør: Ristet brød
Snit rosenkålene fint og kom dem på en pande med lidt vand, smør, salt og peber.
Kog vandet væk under kraftig varme.
Kog selleriskiverne møre i spilkogende letsaltet vand 3-5 min.
Mos avocadokødet med en gaffel og smag til med citron, hvidløg, chili og salt.
Læg en skive selleri på hver tallerken – anret avocadopuréen og den varme rosenkål ovenpå.
Drys med rigeligt hakket persille og byd ristet brød til.
Grønsager pr. person: 175 g