200 g majsgryn
½ tsk salt
hvid peber
25 g smør
timian og tomat til pynt
Bring 1 liter vand i kog i en tykbundet gryde.
Drys lidt efter lidt majsgryn i, og rør hele tiden.
Grynene skal koges ved svageste varme i 15 minutter under omrøring, så
polentaen ikke brænder på.
Pas på, den bobler og sprøjter en del.
Smør, salt og peber tilsættes hen mod slutningen af kogetiden.
Hæld polentaen i et fingertykt lag i en smurt form, som stilles koldt.
Kort før servering vendes polentaen ud på et bræt og skæres i snitter.
Rist dem i lidt smør på en pande, ca. 2 minutter på hver side.
Når snitterne er sprøde udenpå og varme indeni, lægges de på fedtsugende papir.
Pynt med timianblade og små stykker tomatkød. (Gerne som en blomst: Et
stykke tomat i midten, og 4-5 timianblade som kronblade).
Godt som tilbehør til kraftige retter som fx. lammegryde.