Salade d'ete au fromage fume «Løgismose» - 6 personer
400 gr rygeost
100 gr cremefraiche 38%
1 lille bundt purløg
Salt og peber
Sauce og garniture:
2 bundter radiser
1 agurk med skræl
1 bdt blegselleri
1 bdt basilikum
Brød croutons:
4 skiver rugbrød
30 gr smør
2 fed hvidløg
1 kvist timian
Rygeosten, creme fraichen og skåret purløg vendes sammen til en masse og stilles på køl.
Garniture:
Halvdelen af radiserne og agurken blendes hver for sig. Radise coulis'en smages til med salt og peber.
Agurke coulis'en blandes med basilikum. Resten af agurkerne og radiserne skæres i tynde skiver.
Blegsellerien skæres i julienne og friteres i hed olie.
Brødet skæres i små tern og ristes i smør med knust hvidløg og timian.
Anretning:
Den røde radise coulis lægges i midten med de grønne agurkeskiver oven på. Den grønne
agurke coulis lægges i ring omkring radissecoulisen med et par radiseskiver på. Ostemassen kugles op med 2 skeer, 3 på hver tallerken. Midt på tallerkenen lægges den fritterede selleri, højt som en høstak.
Brød croutonerne serveres a part.