150 g brombær
lidt rørsukker
2 spsk olivenolie
½ kg bagte rødbeder, groft revet
1 stort syrligt æble fx Elstar, i små tern
2 spsk capers
1 spsk balsamico eddike
1 dl klippet dild
100 g rygeost
Læg brombærrene i en skål og drys dem med lidt rørsukker.
Hæld olivenolie over og lad dem trække mindst en times tid, gerne til næste dag.
De kan holde 4-5 dage i olivenolien.
Bland de groftrevne rødbeder med æbletern og kapers.
Bland brombærrene forsigtigt i og smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
Anret på fad eller tallerkner og drys med dild og læg ”æg” af rygeost (lavet med en lille spiseske) over.
Server straks.
Bagte rødbeder:
Tænd ovnen på 200ºC.
Skyl rødbederne og læg dem i et ovnfast fad med låg.
Hæld en smule vand ved og bag til rødbederne er møre, prøv med en spids kniv.
Bagetiden varierer meget efter rødbedernes størrelse og årstiden.
Det kan tage fra 45 min. til 5 kvarter..
Tips:Salaten er bedst egnet som selvstændig ret med brydebrød.
Rygeosten kan erstattes af en god feta – så bliver salaten noget federe