500 g små røde kartofler skåret i både
7 ½ dl romainesalat i strimler
3 tomater skåret i både
1 lille rødløg skåret i tynde skiver
ansjoser til pynt (kan udelades)
2 spsk hvidvinseddike
¼ tsk friskkværnet sort peber
250 g grønne bønner skåret i 5 cm. stykker
4 hårdkogte æg skåret i både
185 g dåse tun, afdryppet og delt i flager
1 ¼ dl sorte oliven i olie
2 spsk dijonsennep
2 spsk små kapers
¾ dl ekstra jomfruolivenolie
Bring kartoflerne i kog med så meget vand at de er dækket i en gryde over kraftig varme.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 12 minutter.
Tilsæt de grønne bønner, lad dem simre i endnu 3 minutter, eller til
grønsagerne er møre.
Hæld vandet fra.
Læg den strimlet salat på et stort fad.
Fordel kartoffelbåde, grønne bønner, æg, tomater, tun, løg, oliven og om ønsket ansjoser ovenpå.
Bland dijonsennep, eddike, kapers og peber i en lille skål.
Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, indtil blandingen er fuldkommen jævn.
Vend salaten i dressingen umiddelbart inden serveringen.