4 bagekartofler
2 bdt purløg, hakket
salt
friskkværnet peber
olie til stegning
2 gedeosteruller af den milde slags
Riv kartoflerne på den grove side af et rivejern. Læg kartoffelstrimlerne - lidt ad gangen - i et rent viskestykke, vrid dem fri for væde og kom dem op i en skål. Tilsæt purløg og krydr med salt og peber. Varm olien op på en pande (evt. en blinispande) og fordel kartoffelstrimlerne i små pandekager, ca. 5-6 cm i diameter. Steg dem gyldne på begge sider og tryk dem ned i olien undervejs, så de bliver sprøde hele vejen igennem. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Gentag, til du har 16 rösti. Skær hver gedeost i 6 skiver . Læg röstierne lag på lag med ost imellem. Gratinér rösti-tårnene i ovnen i et kort øjeblik. Servér dem varme, pyntet med frisk purløg.