11/4 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
125 g smør
½ dl kærnemælk
½ tsk salt
5 tynde skiver bacon
3-4 porrer, afhængigt af tykkelsen
3 æg
1 ½ dl mælk
lidt reven muskatnød
50 g reven emmentaler
¼ tsk salt
peber
2 spsk sesamfrø
*
Bland de to slags hvedemel i en skål og smuldr smørret heri.
Tilsæt salt og kærnemælk og ælt dejen let sammen.
Lad den hvile i køleskabet, mens fyldet laves.
Rist baconskiverne ganske let på panden.
Snit porrerne og skyl skiverne i koldt vand.
Kog porrerne et par min. i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte, ellers væder de bunden for meget.
Pisk æg, mælk, muskatnød, reven ost samt salt og peber let sammen i en skål.
Rul dejen ud på meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dejen.
Skær kanten til og prik bunden med en gaffel.
Læg en strimmel sammenfoldet alufolie langs kanten og forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200ºC, den skal kun blive ganske let gylden i kanten.
Læg baconskiverne nederst i tærtebunden, så fordeles porrerne og til sidst hældes æggemassen over porrerne.
Drys sesamfrøene på og bag tærten færdig midt i ovnen i 20-25 min ved 200ºC, til æggemassen er gylden.
Tip Hvis du vil ofre lidt mandler, så brug dem i stedet for sesamfrø. Beregn ca. 30 g
Hvis du jævnligt bager madtærter, kan du rationalisere og lave dobbelt portion dej, den kan holde sig et par uger i køleskabet.