Logo

Porretærte med sesamfrø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne porretærte laves med sesamfrø og bacon. Tærten er forholdsvis let at lave og smager skønt. Perfekt til frokost eller en brunch med venner og familie. Server eventuelt med en grøn salat.

 

 

11/4 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
125 g smør
½ dl kærnemælk
½ tsk salt
5 tynde skiver bacon
3-4 porrer, afhængigt af tykkelsen
3 æg
1 ½ dl mælk
lidt reven muskatnød
50 g reven emmentaler
¼ tsk salt
peber
2 spsk sesamfrø

*

Bland de to slags hvedemel i en skål og smuldr smørret heri.
Tilsæt salt og kærnemælk og ælt dejen let sammen.
Lad den hvile i køleskabet, mens fyldet laves.
Rist baconskiverne ganske let på panden.
Snit porrerne og skyl skiverne i koldt vand.
Kog porrerne et par min. i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte, ellers væder de bunden for meget.
Pisk æg, mælk, muskatnød, reven ost samt salt og peber let sammen i en skål.
Rul dejen ud på meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dejen.
Skær kanten til og prik bunden med en gaffel.
Læg en strimmel sammenfoldet alufolie langs kanten og forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200ºC, den skal kun blive ganske let gylden i kanten.
Læg baconskiverne nederst i tærtebunden, så fordeles porrerne og til sidst hældes æggemassen over porrerne.
Drys sesamfrøene på og bag tærten færdig midt i ovnen i 20-25 min ved 200ºC, til æggemassen er gylden.
Tip Hvis du vil ofre lidt mandler, så brug dem i stedet for sesamfrø. Beregn ca. 30 g
Hvis du jævnligt bager madtærter, kan du rationalisere og lave dobbelt portion dej, den kan holde sig et par uger i køleskabet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.313 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her