250 g porrer
1 tsk tørret timian
15 g smør eller margarine
1 tsk honning
1 tsk eddike, fx hvidvinseddike
2 ½ dl bouillon
1 dl A38/tykmælk
1 spsk majsstivelse
Skær porren i tynde ringe (både den hvide og den grønne del).
Læg porre-ringene i en skål koldt vand i nogle minutter, og sigt dem, og lad dem dryppe af.
Svits porreringe og timian i smør eller margarine, uden at det tager farve.
Læg låg på, og lad det svitse, til porre-ringene er bløde.
Tilsæt honning og eddike, og lad det koge op.
Kom bouillon i, og kog i 5 minutter.
Rør majsstivelse og A38/tykmælk sammen, hæld det i saucen, og lad den koge i 3-5 minutter ved svag varme.
Smag til med salt og peber.
Tips:
Anvendes til farsretter, frikadeller, fisk, indmad eller fjerkræ.