1- kartofler (4 personer) af en melet sort, fx Estima
vindruekerne- eller jordnøddeolie
havsalt
Skræl kartoflerne og skær dem i stave.
Skyl dem i koldt vand og læg dem i en skål med rigeligt iskoldt vand.
Stil skålen i køleskabet og lad kartoffelstavene stå en times tid.
Det får stivelsen til at trække ud i overfladen, så de færdige pomfritter kan blive sprøde.
Hæld vandet fra og tør pomfritterne omhyggeligt i rene viskestykker.
Varm olien op i en stor gryde.
Når olien syder kraftigt omkring en tændstik (uden svovl) er den varm nok.
Steg/kog ⅓ af pomfritterne i et par minutter, eller indtil de har dannet skorpe og flyder på overfladen.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et dobbelt lag køkkenrulle lagt på aviser.
Steg/kog de sidste to portioner på samme måde.
Steg/kog pomfritterne én gang til, denne gang indtil de er smukt lysebrune. Også anden gang bør pomfritterne steges af flere gange.
Lad dem dryppe af og drys dem med havsalt.