¾ kroketmasse (se nedenfor) og ¼ dej fra Bagte boller (se nedenfor) røres sammen, udbages i friture.
Dejen kommes i frituren med en dessertske eller skæres fra en sprøjtepose med stor, skrå bolletylle.
Kroketmasse:
Melede kartofler skrælles, flækkes og koges puré-møre i vand uden salt.
Kartoflerne afdampes, pureres og røres op med ca. 100 g smør og 4 æggeblommer pr. kg kartofler og derefter krydres med salt og hvid peber.
Dej til Bagte boller:
¼ l vand
125 g smør
125 g hvedemel
lidt salt og sukker
1 knsp. reven muskat
¼ l æg (4-5 stk)
Smørret smeltes ved svag varme, tilsættes vandet og koges op. Melet tilsættes under stadig omrøring og bages godt af, til massen slipper gryden, tages af varmen og røres til massen er let afkølet. Røres med æggene lidt ad gangen og krydres med salt, sukker og muskat.