Persillesauce er en gammel kending og en klassisk sauce, der
oftest serveres til stegt flæsk med nye kartofler. Vi giver dig opskriften på
den gode klassiker her, så du kan komme med op i sauce-superligaen!
Antal: 4 personer.
#
Persillesauce:
50 g smør
3 spsk hvedemel
4-5 dl letmælk
1 spsk citronsaft
1 stort bundt skyllet persille, finthakket
salt og peber
Flæsk:
900 g svinebryst (stegestykke), skåret i ½ cm tykke skiver
salt og peber
1 kg nye kartofler
salt
*
Flæsk: Læg kødskiverne på en rist over en bradepande med
alufolie i bunden.
Steg dem i ovnen ved 200 °C til de er gyldne.
Det tager ca. 40 minutter i alt.
Husk at vende stykkerne undervejs.
Kom nye kartofler i en gryde med vand og salt, og bring dem
i kog.
Kog dem i 7-8 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække
i vandet i yderligere 7-8 minutter.
Persillesauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og
pisk, til melet er opsuget i smørret.
Tilsæt mælken - 1⁄3 ad gangen, og pisk konstant.
Kog din persillesauce igennem ca. 5 minutter, så melsmagen
forsvinder.
Tilsæt citronsaft og hakket persille, og smag den færdige
persillesauce til med salt og peber.
Server persillesaucen sammen med stegt flæsk og nye kogte
kartofler.
TIPS: Du kan evt erstatte 1 dl af mælken med 1 dl grønsagsbouillon,
fx 1 terning og 1 dl vand.
- Er der persillesauce tilovers, kan du godt gemme den, hvis
du sætter den i køleskabet hurtigt efter, at du har spist af den, ikke gemmer
den mere end et par dage, og varmer persillesaucen godt igennem inden
servering. Husk endelig at skylle persillen grundigt, inden du tilbereder
persillesauce.
Smager din mors persillesauce også altid bedre end din egen?
Kom op i sauce-superligaen med vores guide til den ultimative persillesauce,
som er uundværligt tilbehør til den danske klassiker stegt flæsk med nye
kartofler og persillesauce.
Sjov info: Vidste du, at persille har været dyrket i mere end 2000 år og således er en meget gammel kulturplante. Det kan du læse mere om her.