Logo

Persillerødder i persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Persillerødder i persille

 

Persillerod kan nemt forveksles med pastinak, men den er ikke så sød i smagen. Bruges i supper, den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres

 

Persillerødder og pastinak ligner hinanden, men persillerødder har en helt anden og mildere smag. Kend forskel ved at kigge på toppen af roden: pastinakken "går ned med nakken" (bladstilkene sidder i en fordybning i rodens top), mens persilleroden buer opad.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer, er du alene så halver portionen.

 

#

500 g persillerødder

25 g smør

1 dl vand

salt og peber

1 bdt bredbladet persille

*

 

Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker.

Damp dem møre under låg med smør, vand, salt og peber ca. 10 min.

Tag låget af, tilsæt grofthakket persille og kog videre under omrøring, til væsken er kogt næsten helt ind.

Server som grøn ret eller som tilbehør til kød, fugl eller fisk.

 

Persillerødder i persille

Persillerod er en hvid rodfrugt, som minder om en pastinak. Man spiser primært roden, men man kan også bruge bladene i stedet for persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her