Persillerod kan nemt forveksles med pastinak, men den er ikke så sød i
smagen. Bruges i supper, den kan også bages, steges og friteres – dampes,
glaseres og marineres
Persillerødder og pastinak ligner hinanden, men persillerødder har en
helt anden og mildere smag. Kend forskel ved at kigge på toppen af roden:
pastinakken "går ned med nakken" (bladstilkene sidder i en fordybning
i rodens top), mens persilleroden buer opad.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer, er
du alene så halver portionen.
#
500 g persillerødder
25 g smør
1 dl vand
salt og peber
1 bdt bredbladet persille
*
Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker.
Damp dem møre under låg med smør, vand, salt og peber ca. 10 min.
Tag låget af, tilsæt grofthakket persille og kog videre under
omrøring, til væsken er kogt næsten helt ind.
Server som grøn ret eller som tilbehør til kød, fugl eller fisk.
Persillerod er en hvid rodfrugt, som minder om en pastinak.
Man spiser primært roden, men man kan også bruge bladene i stedet for persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin