Chutney:
eddikesyltede frugter og grønsager er stærkt og godt. Her er en irsk opskrift
på en meget velsmagende chutney, der egner sig som tilbehør til både kolde og
varme retter.
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 50 min.
#
500 g røde
peberfrugter
500 g tomater
250 g løg
3 spsk olie
100 g rosiner
2 fed hvidløg
(knust)
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt
allehånde
2 tsk groft salt
250 g sukker
1½ dl hvidvinseddike
Endvidere:
sylteglas
evt.
konserveringsmiddel
*
Vask peberfrugterne
og skær dem i tern.
Skold og flå
tomaterne og skær dem i tern.
Pil løgene og hak
dem fint.
Sauter løgene blanke
i en gryde med olie.
Tilsæt peberfrugt og
lad det stege med et par min.
Tilsæt tomater, og
de øvrige ingredienser.
Lad blandingen
småkoge ca. 45 min. - til chutneyen er jævn.
Hæld chutneyen på
rengjorte, skoldede glas, der evt. er skyllet med et konserveringsmiddel.
Opbevar mørkt og køligt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin