4 personer
4 gulerødder
1 knoldselleri
2 løg
1 hvidløg
10 jordskokker
friske timianstilke
olivenolie
salt og peber
Målene af grønsager er ca.mål.
Brug ensartede stykker af gulerødder - tykke skiver meget på skrå, lange kiler af ca. 2 cm tykke skiver selleri, løgbåde der hænger sammen ved roden, flækkede jordskokker og hele store upillede hvidløgsfed. Vend det hele i olivenolie og blade trukket af friske timianstilke samt salt og peber. Kom det i et ovnfast fad og bag det ved 200-220ºC i ca 30 min. Det er vigtigt at kanterne tager farve og kommer til at se karamelliseret ud. Vend i grønsagerne midtvejs, og stil dem eventuelt højt i ovnen til sidst. Det er en form for spejdermad der ikke kræver mere opskrift. Blot bør stykkerne harmonere sammen størrelsesmæssigt og ikke være for ligestave. De upillede hvidløgsfed tager også farve, men indeni vil de indehole en cremet hvidløgspuré, som man lige maser ud med gaflen.