Logo

Ostekiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse utrolig nemme ostekiks kan bruges til meget. Brug dem som snacks evt. med smør på, til supper eller til ostebordet. Valnøddekerner giver lige kiksene et ekstra twist.

 

ca. 50 stk.

 

125 g fast ost fx cheddarost

125 g koldt smør

150 g hvedemel (2 ½ dl) ½ tsk. paprika

1 æg

evt. halve valnøddekerner (ca. 100 g)

*

 

Riv osten.

Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det i melet eller blend smør og mel i foodprocessor.

Tilsæt paprika og det revne ost.

Saml dejen hurtigt med sammenpisket æg.

Form dejen til en pølse på ca. 20 cm.

Sæt den tildækket i køleskab ca. 20 min.

Skær den i 5 mm tykke skiver.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk evt. en halv valnøddekerne i hver. Bag ostekiksene øverst i ovnen ved 200° C ca. 8 min. til de har fået farve.

Afkøl på rist.

Opbevares i lufttæt beholder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her