200 g hvidkål (ell. savoykål) i tynde strimler
1 stor gulerod
1 appelsin
¼ l lys kalvebouillon
1 lille spsk Maizena-hvedemel
3 spsk cremefraiche
2 spsk hakket purløg
Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut.
Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal.
Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres i små fileter.
Guleroden skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.
Så ristes alle grønsagerne på en pande.
Fond/bouillon tilsættes og jævnes med Maizena efter behov.
Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i.
Retten blandes hurtigt med cremefraiche og det hakkede purløg.
Smages til med salt og peber.
Tips: Når gulerødder skal skæres i tynde skiver, kan du med fordel skære dem "i skæret" på dit rivejern og bagefter skære dem i tynde strimler med en kniv. Hvidkål kan ligeledes snittes i "skæret" - det bliver til strimler af sig selv.