300 g rosiner
750 g grønne æbler
500 g blommer eller grønne tomater
1 stort løg
5-6 fed hvidløg
2 stk peberfrugter
600 g brun farin
½ liter eddike
½ liter vand
1 top tsk stødt ingefær
1 top tsk sennepspulver
¼ tsk cayennepeber (evt. ½ tsk)
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt nelliker
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk Atamon
Rosinerne køres igennem kødhakkemaskinen sammen med æbler, blommer, løg, hvidløg og peberfrugter. Derefter koges massen i ca. 20 minutter over svag varme med halvdelen af eddiken og vandet. Resten af blandingen sættes over med det brune sukker og krydderierne og får et opkog. Men vig ikke fra det! Det koger over og klistrer hele komfuret til !
Hæld derefter den krydrede eddike/sukker lage sammen med massen, og lad det hele stå og simre i mindst et par timer, indtil massen bliver jævn, mørk og tyk.
Der skal med mellemrum røres grundigt i gryden for at hindre, af chutneyen sætter sig i grydens bund. Derefter tilsættes Atamon, før chutneyen hældes på glas.