Logo

Mit rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
25 g gær
2,5 dl lunkent vand
2,5 dl hvedemel
Rør sammen og stil surdejen (med film) lunt i et døgn.
Fordej:
1 l lunkent vand (evt en halv juleøl)
knap 1 kg rugmel
2 spsk groft havsalt
1 spsk honning
Rør sammen og stil fordejen lunt med film 1 døgn.
Selve dejen:
Fordejen tilsættes:
3 dl lunkent vand - her tages 2,5 dl surdej fra til næste gang
330 g rugmel
375 g hvedemel/speltmel
Nogle håndfulde hørfrø og solsikkekerner, hvis man synes.
 
Fordel dejen i to rugbrødsforme.
Brug en stor ske, som dyppes i vand, så glider dejen let af skeen.
Glat godt til sidst og stil formene lunt i 5-8 timer...eller til dejen har hævet godt op til et par cm under kanten.
Bag i to timer ved 160°C, pensl rugbrødene med olie og bag videre 1 time ved eftervarme.
De behøver ikke at pakkes ind i våde viskestykker efter endt bagning.
Rugbrødene er lækre og det er meget tilfredsstillende at spise hjemmebagt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.360 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her