1 pk. spinatblade eller 1 romainesalat revet eller skåret i mindre stykker
1 ds mandarin drænet for saft
1 pk. bacon stegt på panden
1 stor avocado skåret i skiver
¼ mellemstort rødløg skåret i ringe
Dressing:
½-¾ dl hvidvinseddike
4 tsk sukker (eller efter smag)
⅔ tsk sennepspulver
⅔ tsk salt
2 tsk citronsaft
1½-1⅔ dl vegetabilsk olie (fx olivenolie)
1 spsk birkes
* Tilberedning
Hvidvinseddike, sukker, sennepspulver og salt blendes eller røres godt.
Citronsaft tilsættes.
Olien tilsættes imens maskinen kører/der røres og birkes tilsættes til sidst.
Bland ingredienserne til salaten i en skål og hæld dressingen over.
Salaten bør ikke tilberedes for lang tid inden servering.
Salaten passer fint til kødretter.
Tips: Mængden af alle ingredienser kan varieres efter smag.