4 Personer
2 auberginer
½ spsk salt
5 mellemstore kartofler
2 peberfrugter
4 tomater
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
½-1 dl olivenolie
groftkværnet peber
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt. Lad dem trække med saltet en times tid. Skyl skiverne og dryp dem tørre i en sigte. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.
Skær peberfrugterne i strimler og svits dem i 1 spsk olie. Læg låg på gryden og lad peberfrugten simre ca. 5 min. Svits aubergineskiverne på en pande i resten af olien. Skær tomaterne i skiver og hak hvidløget. Læg grønsagerne lagvis i et ovnfast fad sammen med lidt salt og peber.
Læg alufolie over fadet og sæt det i ovnen ca. 30 min. ved 225ºC. Tag folien af og lad fadet stå i ovnen yderligere ca. 15 min., til kartoflerne er møre.
--