1 pk.gær (50 g )
1 maltøl (33 cl. )
2 tsk honning
1 spsk olie
1 tsk salt
400 g rugmel (ca. 8 dl )
125 g hvedemel (ca. 2 dl )
Pynt:
Havregryn
Gæren udrøres i maltøl.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af melet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1 ½ time.
Dejen æltes godt igennem.
Dejen formes til et stort brød.
Brødet lægges på en bageplade og efterhæver i ca. 45 min.
Brødet snittes på langs med en skarp kniv og pensles med vand.
Rugbrødet bages i ca. 35 min. ved 200 º på næstnederste ovnrille.
Når brødet er bagt, lægges det på en rist og afkøles.
Brødet kan spises, når det er koldt.