Kan serveres til: 400 g stegt kød fx flanksteak hakkebøffer, lammekoteletter eller skinkeculotte - og dertil 240 g groft brød.
2 dl grønne linser fra Puy (ca. 150 g)
1 liter vand
1 tsk groft salt
50 g smør
3 porrer i tynde skrå ringe (ca. 200 g)
1 gul peberfrugt i korte strimler (ca. 125 g)
1 rød peberfrugt i korte strimler (ca. 125 g)
½ dl japansk soya
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g pastaost
Skyl linserne godt i flere hold koldt vand.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Bring frisk vand, salt og linser i kog i en gryde.
Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og peberfrugter i ca. 2 min.
Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min.
Tag gryden af varmen og tilsæt soyasauce, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen:
Anret den lune salat på portionstallerkener.
Kom lidt sky over salaten, drys med ost og server straks.
Server evt. resten af skyen i en skål ved siden af.
Tips: Den lune salat med grønne linser egner sig glimrende som vegetarret til 3 personer.