850 g flankesteaks
200 g ukogte brune bønner eller 400 g kogte
½ spsk salt
1 løg
3 gulerødder
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
Dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamico eller anden god vineddike
2 tsk dijonsennep
1 dl kogelage
salt og peber
Salat:
2 hoveder endivie salat
6 stænger bladselleri
2 spsk syltede hvidløgsfed eller 1 spsk finthakket løg
75 g parmesan ost
Krydderurtebrød:
8 skiver hvedebrød
2 spsk olivenolie
1 bundt frisk basilikum eller persille
Sæt bønnerne i blød i koldt vand 8-24 timer før kogning.
Da bønnerne opsuger meget vand skal skålen være rummelig og godt fyldt med vand.
Hæld vandet ud før kogning og kog bønnerne i en gryde med rigeligt frisk vand i 45 min.
Flankesteaken sættes over i en gryde med kogende vand.
Skru ned så kødet simrer ved svag varme.
Tilsæt krydderier, skrællede, skivede gulerødder og pillede, ituskårne løg.
Flankesteaken simrer i ca. ½ time, til den er mør.
Tag så gryden af varmen og lad flankesteaken ligge og trække i vandet sammen med grønsagerne i ca. 20 min.
Hak krydderurter og bland dem med olivenolie.
Stryg halvdelen af urte/olieblandingen på den ene side af brødskiverne med en bagepensel og rist dem gyldne under grillen i ovnen.
Tag dem ud og gentag processen på den anden side af brødskiverne.
Anret hele, skyllede blade af endivie salat og tyndtskårne stængler på et fad.
Bland ingredienserne til dressingen og hæld lidt over salaten på fadet.
Tag gulerodskiverne og løgstykkerne op af kogelagen.
Bland dem i en stor skål med de kogte, brune bønner og resten af dressingen. Lad skålen stå, mens kødet skæres ud.
Skær flankesteaken ud i 1 cm. tykke skiver på tværs af fibrene.
Skiverne skøres herefter i tern på 2x2 cm..
Bland kødet med grønsagsblandingen i skålen fra før og anret det hele i ovnen på salaten på fadet.
Drys med flager af parmesanost skåret med kniv eller høvl og de syltede hvidløgsfed eller finthakket løg.
Server krydderurtebrødet til.
Tips:Kogelagen fra flankesteaken kan gemmes 3-4 dage i køleskab eller nedfryses og bruges til andre retter i stedet for bouillon.