200 gram hvedemel
½ tsk salt
100 gram smør
2 spsk vand
Fyld:
4 store porrer
1 løg
3 æg
200 gram hytteost
1 tsk salt
2 tsk oregano
1 tsk merian
½ tsk peber
100 gram revet ost
Hvedemel og salt blandes.
Smørret smuldres i melet og dejen samles med vand.
Dejen trykkes ud i en smurt tærteform, og der stikkes med en gaffel i dejen.
Tærtebunden forbages ved 200° i ca. 10 minutter.
Hvis du bruger butterdej, skal det ikke forbages. Følg i øvrigt anvisning på pakken.
Porrerne renses og skæres i skiver.
Løget pilles og skæres i tern.
Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtedej.
Æggene piskes sammen med hytteost og krydderier.
Æggemassen hældes over tærtefyldet, og der drysses med den revne ost.
Tærten bages i ovn ved 200° i ca. 30 minutter.
Tips: Hvis man synes der mangler lidt kød i retten, kan man med fordel komme 100 gram bacon eller kogt skinke i tærten. Tærten serveres med en grøn salat.