50 g gær
1 dl lunkent vand
3 dl kærnemælk
3 spsk olie
1 ½ tsk groft salt
250 g hvedemel ( eller 125 g hvedemel og 125 g fuldkorn hvedemel. )
350 g sigtemel.
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt kærnemælk, olie, salt og hvedemel.
Bland sigtemel i lidt af gangen, sådan at der opnås en ensartet dej som er fast.
Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning i 45 min.
Slå dejen ned og del den i tre lige store dele, som herefter rulles ud i pølser.
Læg de tre pølser ved siden af hinanden, herefter gør man dem fast i den ene ende og så kan man flette det, sørg for at klemme enderne godt sammen.
Kom det så i en frankbrød form, ( hvis sådan en haves ) ellers kan man forme det som man vil.
Nu skal det så hæve tildækket i ca 15 min.
Inden det stilles i ovnen, drysses lidt sigtemel på toppen.
Bages i ovnen i ca. 30-35 min ved 200°C.