Denne opskrift er inspireret af de salte agurker man får i bl.a. Østeuropa, de smager af mere og er en god variation til de sur-søde danske. Krydderierne kan varieres med f.eks peberrod og sennepsfrø. Vin- eller solbærblade kan lægges lagvis med agurkerne. I stedet for vineddike og vand kan anvendes en lage af ½ l lagereddike og ½ l vand kogt op med 1 tsk flydende konserveringsmiddel.
1 kg små drueagurker
250 g groft salt
10 perleløg
6 fed hvidløg
3 laurbærblade
1 lille bundt timian
10 små tørrede chilier
4 nelliker
7,5 dl lys vineddike
2,5 dl vand
Skyl agurkerne, prik dem med en kødnål og bland dem med saltet.
Lad dem trække tildækket i et døgn.
Skyl agurkerne grundigt og tør dem af.
Pil perleløg og hvidløg og læg agurkerne lagvis med perleløg, hvidløg, laurbær, timian, chilier og nelliker i et skoldet 2 l sylteglas.
Hæld vineddike og vand over til det dækker, luk med tætsluttende låg og stil dem i køleskabet.
Trækketid ca. 1 måned. Holdbarhed ca. 3 måneder.
Grønsager pr portion: Ca. 1050 g