Kål er billigt, og der er mad til flere dage i et kålhoved. Prøv
kålen rå i en salat, og det er faktisk lige meget hvilken slags kål det er. Fx spidskål,
hvidkål og rødkål og alle tre slags er jo super lækre i salater og meget sunde.
Pift råkosten op med chili, lime og
peanuts.
Til denne salat har jeg brugt hvidkål, som jeg har snittet
fint og blandet med gulerødder og peberfrugt. Du kan servere denne salat som et
måltid uden noget til, eller også at stege lidt kylling og tilsætte salaten.
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: min. 20 min. Ikke fryseegnet.
#
¼ hvidkål
2-3 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 frisk chili
3 spsk limesaft
½ tsk sukker
¼ tsk salt
frisk koriander
1-2 spsk peanuts
*
Rens grønsagerne og
snit dem i meget fine strimler med en skarp kniv eller et mandolinjern.
Halver chilien og
fjern frø og mellem vægge.
Snit eller hak den
fint og tilsæt limesaft, sukker og salt.
Vend dressingen i
salaten og lad den trække 20 min.
Drys med hakket koriander
og peanuts før servering.
TIPS: Vil du have en
stærk dressing til?
#
¼ dl fiskesauce
¼ dl lime- eller citronsaft
1 spsk sukker
½-1 tsk Tabasco chilisauce eller 1-2 spsk hakket frisk rød chili
1-2 tsk sød chilisauce.
*
Bland ingredienserne til dressingen sammen.
Hæld dressingen over salaten.
Se flere dressinger og skønne
salater her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin