Få kulør i kinderne
med denne skønne kartoffelret med indiske krydderier. Alle tiders tilbehør til
et stykke grillet eller stegt kylling eller fisk.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stegetid. ca. 30 min.
#
800 g nye kartofler
4 spsk olie
4 rødløg
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk karry
1 spsk stødt
spidskommen
1 tsk stødt
koriander
½-1 tsk chiliflager
1 dåse kikærter
salt
200 g babyspinat
Yoghurtdressing:
1 bundt frisk
koriander eller mynte/dild
4 dl yoghurt naturel
Tilbehør:
mangochutney
1 limefrugt
*
Skrub eller skrab
kartoflerne.
Skær dem i både, og
steg dem på en stor pande i 2 spsk olie først ved høj varme, så de bruner lidt,
og siden ved lavere varme, så de mørner uden at brænde på. I alt ca. 20 min.
Pil løgene, og skær
dem i både gerne så de hænger sammen ved roden.
Steg løgene møre i 2
spsk olie på en anden pande eller i en gryde.
Riv hvidløg og
ingefær fint.
Bland alle
krydderierne (hold evt. lidt af chilien tilbage, hvis du ikke vil have retten
alt for stærk).
Skyl kikærterne i en
sigte, og lad dem dryppe godt af.
Bland kikærter, løg,
hvidløg, ingefær og krydderier i kartoflerne.
Vend det hele godt
rundt, og steg det sammen, til kartoflerne er helt møre.
Smag til med salt.
Hak det meste af
korianderen groft, rør det i yoghurten, og smag til med salt.
Skyl og tør
spinaten, og vend den hurtigt rundt i kartoflerne lige inden servering undgå,
at den falder helt sammen.
Server
kartoffelretten med yoghurtdressing, mangochutney, et drys koriander og
limebåde til at dryppe over.
TIPS: Hvis du koger
kikærterne selv, skal du huske at lægge dem i blød dagen i forvejen. I stedet
for kikærter kan du bruge alle slags tørrede bønner.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin