3 dl mælk
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
½ tsk sort peber
1-2 spsk hakkede friske urter (persille – purløg – timian eller andre) eller
1-2 tsk tørrede urter
Pensling: varm mælk
Mælken lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Sukker, salt, peber, hakkede urter og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er blank og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.
Dejen slås ned og formes til et brød.
En form på ca. 1 ½ l. smøres med margarine.
Dejen lægges i formen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter.
Pensles med varm mælk og ridses med en skarp kniv eller barberblad.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på nederste ovnribbe ca. 35 minutter.
Det færdige brød vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.