ca. 6 personer
500 g svesker
12 tørrede figner
150 g lyse rosiner
1 brev Earl Grey te
1 l god rødvin
1 stang kanel
1 revet muskatnød
skrællen af ½ usprøjtet citron og appelsin
3 nelliker
1 stang vanilje
200 g melis
Jeg giver opskriften i dens klassiske udgave, men når jeg ønsker at fremhæve sommerens dufte endnu mere, de dufte - som er blevet gemt til vinteren - erstatter jeg de 200g sukker med 100g honning. Man kan naturligvis tilberede denne kompot, som er fyldt med energi og mineraler, hele året. Ikke desto mindre sætter man mere pris på den i den kolde årstid.
Læg alle de tørrede frugter i en stor skål. Tilbered i liter te med tebrevet. Hæld den kogende te over frugterne. Lad dem svulme op i Ca. 2 timer.
Imens bringes vinen i kog ved stærk varme sammen med kanelen, den revne muskatnød, skrællerne af citron og appelsin, nellikerne, vaniljen og sukkeret.
Lad de tørrede frugter dryppe af, og læg dem ned i vinen. Det hele koges ved svag varme i 20 minutter. Servér kompotten enten lunken eller kold.