6 portion
1 stort, fast blomkålshoved (ca. 500 g)
500 g kvark 5+ (0,1%)
2 dl cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
2 spsk frisk, klippet karse
5 spsk hakket, syltet rød peberfrugt
½ tsk ostindisk karry
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk sukker (kan udelades)
blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
250 g kogte, fine ærter
200 g rejer
Pynt: Dildkviste og rejer.
Tilbehør: 300 g flûtes.
Rens og skyl blomkålshovedet. Læg det evt. i koldt vand tilsat salt i ca. 10 min. Tag blomkålshovedet op af vandet og kog det i en gryde med letsaltet vand, til det er knap mørt, ca. 15 min. Afkøl det.
Rør kvark og cremefraiche sammen med krydderierne. Smag til.
Ved serveringen: Læg det godt afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt af kvarksaucen over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, kogte ærter og rejer omkring blomkålshovedet. Pynt med dild og rejer.