300 g friske hvide aparges (eller tilsvarende på dåse)
125 g fine grønne ærter
4 hårdkogte æg
1 salathoved
Dressing:
50 g mayonnaise
3-4 spsk cremefraiche 18%
5 spsk friskhakket dild
Lidt citronsaft
Salt og peber
Skræl aspargesene tyndt fra hoved til fod.
Skær de træde ender af, og kog aspargesene 6-7 min. i letsaltet vand.
Lad dem blive kolde på et klæde (de bliver slatne hvis ikke vandes
hældes fra dem).
Asparges fra dåse skal bare dryppe af.
Giv ærterne et opkog og spul dem i koldt vand.
Lad dem dryppe af.
Skær aspargesene i 2 cm. lange snitter. Gem nogle til pynt.
Skær salaten i strimler og skær æggene i skrå skiver.
Fordel den strimlede salat i et passende, halvdybt fad eller på portions-asietter.
Anbring æggene let taglagt i fadet - eller et på hver sin asiet.
Dressing:
Bland mayonnaise og cremefraiche og smag til med citronsaft, salt og
peber. Rør masser af dild i - men gem lidt til pynt.
Fordel dressingen over æggene på salaten, pynt med aspargessnitter,
grønne ærter og friskhakket dild.
Serveres med baguettes.