Kogte kartofler, brasede kartofler dem kender vi – men knuste
kartofler, eller maste – det skal du prøve og heldigvis er det mega sjovt at
lave og så smager det vildt lækkert.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 25 min.
# Ingredienser:
1 kg små kartofler, skrubbet eller skrællet
175 g rygeost uden kommen
2 dl olie
1 bdt. purløg, finthakket
1 drys ramsløg, grofthakket og ramsløgsblomster (Kan
udelades)
1 drys spiseblomster, som du er sikker på kan spises, ellers
bare til pynt.
Fx tallerkensmækker samt nogen morgenfruer, nelliker og
violer.
*
Kog kartoflerne møre i saltet vand, ca. 20 minutter (For nye
kartofler er kogetiden 10-15 minutter).
"Knus" kartofler med hænderne, det skal være meget
groft.
Rør rygeost og olie sammen med salt og peber og
"kram" det ind i kartoflerne.
Pynt med ramsløg, purløg og smukke spiselige blomster.
(Når det er udenfor ramsløgssæson kan der bruges
ramsløgspesto eller hvidløg)
Tips: En god og virkelig pæn sommer-kartoffelsalat til grillet kød, kylling
eller pølser.