Knækbrød ca. 12 stk.
Tilberedningstid: ca. 9 timer
25 g gær (½ pakke)
2 dl mælk
l spsk. honning
4 dl vand
2 tsk. groft salt
350 g groft rugmel (6 dl)
350 g grahamsmel (6 dl)
l spsk. st. kommen
ca. 120 g hvedemel (2 dl)
Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Tilsæt honning, vand, salt og rugmel. Rør blandingen til en tynd dej og lad den stå tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer. Tilsæt derefter grahamsmel og kommen. Ælt hvedemel i dejen til den er smidig og glat. Del og form dejen i 12 kugler. Rul dem ud i tynde cirkelformede plader på et melstrøet bord. Vend dem jævnligt under udrulningen. Læg dem på bageplade med bagepapir. Prik med en spisepind eller gaffel. Bag knækbrødene øverst i ovn 8-10 min. ved 225° C. Afkøl på rist.
Opbevares tørt i lufttæt beholder.