25 g gær
5 dl vand
1 spsk salt
500 g hvedemel
Hørfrø, knækkede boghvedekerner og solsikkekerner, ialt 2 ½ dl
(50% solsikke, 35% boghvede, 15% hørfrø)
olie
Kog hørfrø, boghvede og solsikke i 4 dl vand i ca. 5 minutter.
Lad det køle af, til det er håndvarmt.
Opløs gæren i lidt af blandingen, tilsæt resten af blandingen og vandet, samt salt.
Rør hvedemel i, til dejen har en passende konsistens.
Lad dejen hæve 1 ½ time et lunt sted overdækket med et fugtigt klæde.
Tag dejen op, og kom den i en (evt. to) smurt brødform.
Lad efterhæve lunt og overdækket i 30 minutter.
Pensles med en blanding af æg og en smule koldt vand.
Drys med solsikkekerner.
Bages ca. 30 minutter ved 225°C.