Rugbrød
1. dag:
1 portion surdej
1 liter lunket vand +
½ liter kærnemælk
750 g hvedemel
750 g knækkede rugkerner
5 tsk groft salt
2. dag:
750 g groft rugmel
200 g knæke hvedekerner
200 g solsikkekerner
200 g hørfrø
1 stk maltøl
1 ½ dl kærnemælk
2 spsk sirup eller malt-sirup
2 spsk olie
1. dag:
Vand, kærnemælk, surdej, salt, hvedemel og rugkerner røres sammen og står 24 timer.
2. dag:
Hvedekerner, solsikkekerner, hørfrø, øl, sirup, olie, kærnemælk og hvedemel røres i og det røres godt sammen.
Dejen fordeles i 2 - 3 godt smurte forme(dejen må kun fyldes ⅔ op og glates godt ud).
Den hæver 3 - 4 timer (til dejen når op til kanten af formen), og bager ca. 3 timer ved 200°C .