Nye kartofler og
frisk spinat er en dejlig sommerkombination. En krydret olie med chili og
hvidløg giver retten kant.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 25 min.
#
800 g nye kartofler
1 løg
600 g spinat
3 spsk olie
salt og peber
Hvidløgs-chiliolie:
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 økologisk citron
4 spsk olie
salt
Tilbehør:
150 g feta
1 flutes
*
Skrub eller skrab
kartoflerne, og skær dem i kvarte.
Pil løget, og hak
det fint.
Svits løgene i 2 spsk
olie i en stor gryde.
Tilsæt kartofler, og
svits dem med i 5 min.
Læg løg og kartofler
på en stor tallerken.
Skyl spinaten
grundigt, og slyng den tør.
Svits spinaten i 1 spsk
olie i gryden, til den falder helt sammen.
Tilsæt 3 dl vand, og
kog spinaten, til den er mør, ca. 4 min.
Blend spinaten til
en fin eller grov puré (efter smag).
Hæld kartofler og
løg i spinaten, og kog, til kartoflerne er møre, (ca. 10 min.).
Tilsæt evt. mere
vand.
Smag til med salt og
peber.
HVIDLØGS-CHILI-OLIE:
Hak hvidløg og chili
fint.
Riv citronskallen
fint.
Rør hvidløg, chili
og citronskal med olie, 3 spsk citronsaft og lidt salt.
SERVER retten i dybe
tallerkener, og dryp med hvidløgschiliolien.
Smuldr fetaen over
retten, og server med lun flûte.
TIPS: Du kan også
servere kartoffelretten med et pocheret æg på toppen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin