Brug gode danske kartofler til Kartofler Gratinerede.
Gratinerede kartofler er et sundt og godt tilbehør til al slags kød.
# Ingredienser til 4 personer:
1500 g. rå kartofler skåret i skiver
6 fed knuste hvidløg
1 løg
½ l fløde
25 g smør
salt og peber
¼ tsk meget fint revet muskatnød.
*
Fremgangsmåde til Kartofler gratinerede:
Tag nogle gode kartofler (fx vildmose kartofler).
Skræl dem, og skær dem i tynde skriver på ca. 3 mm.
Læg derefter kartoflerne lagvis i et smurt ildfast fad med
løg, salt, peber, muskatnød og hvidløg.
Hæld fløde over.
Fordel smørklatter på kartoflerne.
Dæk fadet med folie.
Stil det i ovnen ca 40 min ved 200 °C.
Fjern folie de sidste 20 min af stegetiden, og skru op til
225 °C, så kartoflerne kan blive gyldne.
Server med et grønt drys, fx purløg eller friskplukket
timian.
Tips: Hvis du bruger forkogte kartofler, kan tiden i ovnen nedsættes med ca. 30 min.
En del af fløden kan erstattes med revet ost.