Kartoffelsalat hører sommeren til. Kan fint forberedes flere
timer forinden middagen, så du har tid til at hygge med gæsterne foran grillen.
Få opskriften her
#
1½ kg små faste kartofler
60 ml. hakket purløg
250 ml. mayonnaise rørt op med saft af en ½ citron
(hvis det er købe mayo).
2 tsk salt
frisk kværnet peber
500 ml. skrællede tyndskårne agurkeskiver
250 ml. tynd skåret rødløg
*
Kog kartoflerne møre i saltet vand.
Imens, rør purløg, 160 ml. mayonnaise, 1 tsk salt og peber sammen.
Pil kartoflerne, skær dem i ½ cm. tykke skiver, og rør kartoffelskiverne sammen med mayonnaisedressingen.
Rør agurkeskiverne med 2 spsk mayonnaise, 1 tsk salt og peber.
Rør rødløg med resterende mayonnaise.
Fyld en smuk glasskål lagvis med kartofler, agurker og løg.
Den må gerne stilles i køleskabet til næste dag før den serveres.