Man kan bruge de rodfrugter, man kan lide og i det forhold man kan
lide, dog mindst 50% kartofler.
1 kg kartofler
1 gulerod
200 g selleri
200 g pastinak eller persillerod
3 fed hvidløg - (kan udelades, hvis man ikke kan lide hvidløg)
2 spsk smør
lidt mælk
salt og peber (helst hvid peber, da det ikke ses i mosen)
Start med kogning ½ time før kødretten er færdig.
8. Skræl og skær grønsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grønsagerne 25 minutter.
9. Hæld vandet fra
10. Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grønsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.
11. Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme.