#
400 g bagekartofler, skåret i små tern
eller skiver
50 g hakket løg
2 æg
1 dl fløde
hvidløg efter behag
salt og hvid peber
evt et drys rosmarin
*
Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte ramekinforme.
Bages i ovn ca. 1 time ved 150 ºC
Tips: kan eventuel tilsættes spinat og
grønne urter
Bruges een timbaleform vil bagetiden
være 1 time ved 200 ºC.
Se også: Pommes Anna i
portions-ramekiner
Ramekin eller Timbale?
Ramekin: Små porcelænsskåle, ca 7 cm i
diameter. Oprindelse via fransk ramequin, af middelnederlandsk rammeken,
diminutiv af dialektalt ram 'fløde', jævnfør tysk Rahm, hollandsk room
Timbale form: Porcelæns-, glaseret
keramik-, metal-, eller ovnfast glas portionsskål (12-20 cm i diameter), brugt
til tilberedning og servering af fx tilbehør til hovedretter eller til
desserter. Oprindelse fra fransk timbale af ældre fransk tamballe 'pauke', lånt
via spansk fra arabisk tabl 'tromme'.