Jordskokkekagen kan serveres som vegetarisk hovedret eller som garniture til røget dyrekølle. Vildtsmagen går godt sammen med jordskokkernes nøddeagtige smag og de syrlige hyben.
700 g revne jordskokker
1 reven pastinak
2 revne gulerødder
3 æg
1 dl letmælk
4 spsk skåret, frisk basilikum
1 dl hakkede pistaciekerner
lidt olie til smøring af form
Hybenkompot:
2 dl frisk hybenskal uden kerner
½ dl sukker
5 spsk balsamico-eddike
¾ dl ren æblesaft uden sukker
Tænd ovnen på 165°C.
Kom jordskokker, pastinakker og gulerødder i en skål.
Tilsæt æg og mælk og bland det godt sammen så de revne rodfrugter lige binder sammen.
Tilsæt basilikum, salt og peber.
Rist de hakkede pistacier ristes lidt på en tør pande og krydr med lidt salt.
Smør en franskbrødsform med lidt olie og drys bund og sider drysses med de finthakkede pistaciekerner.
Læg de revne rodfrugter forsigtigt til rette i formen, sådan at de ikke ødelægger skorpen af pistacier.
Bages i ovnen i ca. 40 min.
Hybenkompot:
Befri frisek hyben for kerner og blomst og skyl dem godt.
Smelt sukker til karamel i en gryde.
Tilsæt hybenskallen, balsamico og æblesaft og lad kompotten småsimre lidt til hybenskallerne er næsten møre.
Hvis det bliver nødvendigt, kan du tilsætte lidt ekstra æblesaft under kogningen.
Tips: Hybenkompotten kan serveres kold eller varm.
Hvis du ikke selv går ud og plukker friske hyben en dag i sensommeren, kan du bruge tørret hybenskal, som købes i helsekostbutikker. Brug 1 dl tørret hyben og 3 dl æblesaft - metoden er den samme som ved de friske, men tilberedningstiden lidt længere.