Logo

Italiensk surdejs-bagværk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne dej kan bruges både til hele brød, boller eller flûtes.

Surdej:
2 dl lunkent vand
2 dl yoghurt
400 g sigtemel
7 g gær
Dej:
4 dl håndvarmt vand
20 g gær
ca. 1 kg pizzamel
3 spsk olivenolie
2 spsk salt

1. I. dag: Opløs gæren i vandet. Bland alle ingredienser og rør dem sammen med et piskeris i en skål. Luk tæt til eller bedst: hæld dejen i et henkogningsglas, luk til, og lad det stå lunt til næste dag. Allerede efter nogle timer begynder dejen at boble.
2. Næste dag: Hæld surdejen i et æltefad og skrab den ud med en gummiskraber, så du får det hele med. Rør surdejen glat med de 4 dl lune vand og opløs de 10 g gær i det. Kom hvedemel, salt og olivenolie i - hold lidt hvedemel tilbage, til du se, hvor meget dejen vil tage.
3. Ælt dejen til den slipper hånd og bord og læg den tilbage i æltefadet, hvor den skal hæve to-tre timer under et fugtigt klæde.
4. Slå luften ud af dejen og form l store brød, 10 flûtes eller 12-14 store boller, som dem man kalder rosetta. Lad dem efterhæve mindst en times tid på en plade med bagepapir
5. Tænd ovnen pa 225°. Snit brødene dybt med en meget skarp kniv - man kan lave et kors i bollerne - og bag dem: brødene skal have ca. 35 minutter flûtes og boller ca. 20 minutter Lad dem køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her