Logo

Italiensk landbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

surdej:
30 g gær
2 dl lunkent vand
150 g hvedemel
1 knsp.salt

Dej:
3 dl lunkent vand
2 tsk salt
½ dl olie
675 g hvedemel

Let surdej:
Smuldr gæren i vandet, rør hvedemel og salt i. Dæk skålen til og stil den ved ca. 20ºC i 10 - 12 timer.

Selve dejen:
Rør vand, salt og olie og ca. 500 gr. hvedemel godt sammen i en skål. Rør surdejen i og kom mere hvedemel i, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve i skålen et lunt sted i ca. en time. Ælt dejen let igennem og del den i to. Form hvert stykke til en kugle og lad den hvile på køkkenbordet i ca. 10 minutter. Form kuglerne til to brød og lad dem efterhæve på pladen ca. 45 minutter. Rids dem med en skap kniv og drys med lidt hvedemel. Sæt brødene i ovnen ved 225ºC og bag dem ca. ½ time på nederste ovnrille til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Som madbrød eller med en god ost eller lignende.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.768 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her