Logo

Hvedebrød med frugtfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g margarine
3 dl mælk
25 g gær
1 pisket æg
2 ½ spsk sukker
¼ tsk salt
600 g hvedemel

Fyld:
1 dl rosiner
½ dl sukat
1 tsk kardemomme

1 æg til pensling
1 spsk sukker

Margarinen smeltes og mælken hældes i.
Når mælkeblandingen er fingervarm, ca. 37°C hældes den i en dejskål.
Gæren røres ud og æg, sukker og salt tilsættes.
Melet ældes ind i dejen lidt efter lidt indtil dejen er glat og smidig.
Dejen stilles til hævning under et viskestykke ca. 45 min.
Dejen rulles ud til en firkant på ca. 30x40 cm.
Fyldet fordeles på dejen, og dejen rulles sammen fra langsiden.
Enderne foldes ind og brødet efterhæver ca. 30 min.
Brødet pensles med æg og drysses med sukker.
Brødet bages midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her