Dej:
15 g gær
5 dl vand
1 ½ dl yoghurt naturel
1 tsk bordsalt
1 kg hvedemel
1 spsk olie
A. Rør gæren ud i vandet.
Rør yoghurt og salt i og ælt grundigt med melet til en lind dej.
Læg dejen i en oliesmurt eller meldrysset skål og dæk med plastfilm eller en tallerken, der slutter tæt.
Lad dejen hæve ikke for varmt i 2-4 timer.
B. Ælt dejen til brød (ca. 1 brød pr. 4 personer.)
Du kan evt. pensle med mælk eller et sammenpisket æg.
(Det giver for en mørkere gylden farve, og er med til at give brødet en sprødere skorpe)
Lad brødene hæve 2-3 timer, inden de sættes i en 180°C varm ovn (brug gerne en stenplade).
Brødene skal bages i alt ca. 30-35 min.
Lad brødene køle af på en rist med bunden i vejret.