# Ingredienser
3 dl tørrede kikærter (eller 500 g opblødte kikærter = 2 dåser)
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 dl vand
3 spsk citronsaft
2 spsk tamari (sojasauce)
2-3 tsk paprika
1 tsk kommen, pulver
1 spsk tahin
salt
* Tilberedning
Opblødning og kogning af kikærter:
Hvis du starter med tørrede kikærter, så gør følgende.
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over (mindst 8 timer).
Hæld vandet fra. Det er vigtigt, da der er giftstoffer i iblødsætningsvandet.
Kom kikærterne i en gryde og hæld frisk vand i (dobbelt så meget vand som kikærter).
Kog kikærterne i mindst en time.
Nogle gange skal de koges i helt op til 3 timer for at blive helt møre.
Det duer ikke, hvis ikke de er helt møre og melede indeni.
Et tip: tilsæt ½ tsk almindeligt bagepulver under kogningen - det gør dem møre meget hurtigere.
Tilberedning af hummus
Kom kikærterne, hvidløg og olivenolie i foodprocessoren og blend det godt, indtil det er helt jævnt. Tilsæt citronsaft, tamari, paprika, kommen og tahin. Blend det.
Hvis hummussen er for tør, tilsættes der vand (du kan godt bruge kogevandet, hvis du selv har kogt kigærterne og ikke har brugt bagepulvertricket), indtil den har en passende konsistens til at smøre på brød.
Tilsæt til sidst salt efter behov (måske et par tsk-fulde).